TSMC, cel mai mare producător mondial de microcipuri, a anunțat că va mai construi încă o mega-uzină în statul Arizona și investițiile totale vor fi de 40 miliarde dolari, față de 12 miliarde dolari, cât era planul inițial. SUA oferă subvenții importante în domeniu, iar pentru TSMC este și o chestiune de business și geopolitică.

TSMCFoto: Michael Vi, Dreamstime.com

TSMC profită de subvențiile generoase oferite de americani și, pe lângă uzina de 12 miliarde dolari care a început a fi construită în Arizona, a anunțat încă o super-uzină de procesoare, investițiile totale urmând să ajungă la 40 miliarde dolari, de peste trei ori mai mult decât se anunțase în luna mai 2020.

În cursul zilei de marți, situl din Arizona va fi vizitat și de președintele Biden, iar la eveniment va participa și Tim Cook, CEO-ul Apple.

Prima uzină, care va construi microcipuri pe tehnologia de 5 nanometri, va începe să producă în 2024. A doua uzină va începe să fie construită în 2023 și va produce din 2026, urmând să fabrice cipuri mai avansate, pe tehnologia de 3 nanometri.

SUA a lansat un plan de 52 miliarde dolari, Chips and Science Act, prin care să ofere subvenții companiilor doritoare să deschidă unități de producție de procesoare în SUA, ideea fiind de a contracara investițiile făcute de China în domeniu.

Cele mai avansate procesoare sunt construite de doar câteva companii, TSMC fiind, de departe, cea mai mare, cu o…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.