Patronul Twitter și al Tesla, Elon Musk, și-a pierdut miercuri, pentru scurt timp, titlul de cea mai bogată persoană din lume (în favoarea familiei Arnault, care deține grupul de lux LVMH), în urma unei scăderi puternice a valorii participaţiei sale la producătorul de mașini electrice și a unui pariu de 44 de miliarde de dolari pe firma de social media, scrie Reuters.

Elon MuskFoto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

Bernard Arnault, directorul executiv al companiei mamă a brandului de lux Louis Vuitton, LVMH, și familia sa au preluat pentru scurt timp titlul de „cel mai bogat din lume”, dar au revenit pe locul 2, cu o avere personală de 185,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Musk, care ocupă primul loc pe lista Forbes din septembrie 2021, are o avere netă de 185,7 miliarde de dolari. Musk a preluat titlul de la fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos.

Acţiunile Tesla, care au pierdut peste 47% din valoare de când Musk a lansat anul acesta oferta de a cumpăra Twitter, au scăzut miercuri cu 2,7%.

Averea netă a lui Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari pe 8 noiembrie, deoarece investitorii au vândut acţiuni Tesla din cauza îngrijorărilor că directorul general şi cel mai mare acţionar al celui mai valoros producător de vehicule electrice din lume este mai preocupat de Twitter.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piaţă, iar averea netă a lui Musk a scăzut cu aproximativ 70 de miliarde de dolari de când…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.