În acest an au fost înmatriculate peste 10.000 de mașini full-electrice în România, ceea ce înseamnă mai mult decât în 2020 și 2021 la un loc. Per total, parcul de vehicule electrice din România a trecut de 23.000 de unități, arată o analiză a LEKTRI.CO, o companie care produce stații de încărcare pentru mașini electrice la Timișoara.

Masina electrica la incarcatFoto: M Starychenko, Dreamstime.com

Conform datelor centralizate în primele 11 luni, în țară au fost înmatriculate 10.140 vehicule electrice, mai mult decât în ultimii doi ani cumulat.

În 2020 au fost înmatriculate 3.130 de vehicule electrice, iar anul trecut s-au depășit 6.800 de unități înscrise.

Dacia Spring se menține, în continuare, în topul preferințelor românilor, înregistrând 459 de unități înmatriculate doar în noiembrie, cca. 50% din total. Pe locul al doilea în această lună revine Volkswagen E-UP, cu 59 de înmatriculări, urmat de Renault Megane E-TECH, cu 31 de unități înmatriculate.

Segmentul high-end (unde sunt luate în considerare modele ale mărcilor Audi, BMW, Mercedes – Benz și Porche) a înregistrat 77 de noi înmatriculări.

În topul general al parcului de mașini electrice, Dacia Spring își păstrează poziția cu cca 35% din total (8,092 unități), iar pe locul al doilea se regăsește Renault ZOE, cu 9,2% (2,123 unități) . Însă dacă până de curând Tesla Model 3 se afla pe podium, acest model a pierdut din avânt,…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.