A.C. Theodor •
HotNews.ro

Statele Unite au cerut guvernului Japoniei să coopereze la împiedicarea eforturilor Chinei de a dezvolta semiconductori de înaltă performanță, au afirmat sâmbătă surse bine informate.

SemiconductoriFoto: Massimo Brega, The Lighthouse / Sciencephoto / Profimedia Images

Sursele au mai spus că solicitarea, care sublinia că SUA și Japonia sunt aliați în strategiile împotriva Chinei, a fost făcută de Gina Raimondo, secretarul american pentru comerț, într-o conversație telefonică de vineri cu ministrul japonez al industriei, Yasutoshi Nishimura.

În octombrie, SUA au inițiat un set extins de control al exportului de anumite cipuri performante, care ar putea fi folosite de Beijing pentru dezvoltarea de sisteme de inteligență artificială și în aplicații avansate în domeniul militar și al supravegherii.

Se crede că solicitarea adresată lui Nishimura este prima formulată de minister în această privință. Intenția Washingtonului este de a crea un ansamblu multilateral de reglementare, existând îngrijorări că pot surveni omisiuni în controlul exporturilor proprii dacă Japonia și Țările de Jos vor continua să livreze Chinei dispozitive esențiale pentru fabricația de microcipuri avansate.

Pe lângă Statele Unite, Tokyo Electron și firma olandeză ASML Holding N.V. ocupă locuri de frunte pe piața globală a ecipamentelor pentru semiconductori.

Recent, și…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.