China pregătește un pachet de subvenții și de scutiri de taxe în valoare totală de 143 miliarde dolari pentru susținerea industriei de microprocesoare, decizia având o importanță geopolitică în competiția tehnologică purtată contra SUA, scrie Reuters.

China si procesoareleFoto: Danciaba, Dreamstime.com

Va fi unul dintre cele mai mari planuri de susținere pentru o industrie care este esențială pentru China, iar programul se va derula pe următorii cinci ani, va consta în subvenții pentru investiția în noi uzine, în cercetare și în extinderea capacităților existente. O bună parte din programul de susținere se va concretiza prin scutiri de taxe.

Programul de subvenții va încuraja consolidările, ideea fiind ca diverse grupuri chineze să cumpere tot din China echipamente pentru producerea de semiconductori. Scopul este ca industria chineză să crească și să ajungă să producă generații mult mai noi de procesoare, pentru ca decalajul tehnologic față de Taiwan să ajungă să fie ceva mai mic.

Sursele spun că subvențiile ar ajunge să acopere 20% din valoarea achiziției, când o companie chineză cumpără o altă companie locală din domeniul procesoarelor.

Printre companiile care vor avea de câștigat se numără NAURA Technology, Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc China și Kingsemi.

SUA a pus o mulțime de interdicții companiilor chineze ce exportau în Statele Unite diverse componente high-tech și au apărut…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns