Premierul Nicolae Ciucă a comentat, joi seară, inflaţia de aproape 17% anunţată de INS pentru luna ianuarie şi a precizat că este doar o cifră comparativă cu noiembrie 2021. ”În analiza pe care am făcut-o a rezultat foarte clar că, la sfârşitul anului, inflaţia pe 2022 nu va depăşi 13%”, afirmă premierul, potrivit News.ro.

Nicolae CiucaFoto: AGERPRES

Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi seară, despre inflaţia de aperoape 17% anunţată de INS şi a precizat că procentul se referă la comparaţia cu noiembrie 2021.

”În analiza pe care am făcut-o când am primit aceste cifre, a rezultat foarte clar că, la sfârşitul anului, inflaţia pe 2022 nu va depăşi 13%. Este doar o cifră de comparaţie între inflaţia pe 2022 comparativ cu noiembrie 2021”, a afirmat premierul.

Întrebat când vor plăti românii preşuri mai mici la produse, premierul a afirmat: ”Am discutat cu specialiştii de la Ministerul de Finanţe, cu specialiştii de la BNR şi am încercat să identificăm evoluţia viitoare pentru 2023. Din datele pe care le-am primit, există o tendinţă în scădere a inflaţiei pentru 2023 şi – aşa cum rezultă din analiză – este foarte posibil să se apropie de 10%”, a mai declatrat premierul.

Rata anuală a inflaţiei a urcat în noiembrie, comparativ cu noiembrie 2021, la 16,8%, relevă datele transmise marţi de Institutul Naţional de Statistică. Cel mai mult s-a scumpit zahărul, cu 61,94%, faţă de noiembrie…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns