​Ministerul Muncii spune că nevoia suplimentării bugetului cu 196 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru plata pensiilor pe decembrie nu a intervenit ca urmare a unor intrări masive în plată de noi dosare, ci ca efect al mai multor indicatori, care nu pot fi estimați cu precizie, atunci când se face bugetul cu cheltuielile estimate cu pensiile.

Plata pensiilorFoto: Posta Romana / Pagina de Facebook

Guvernul a decis miercuri scoaterea a 196 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru a suplimenta bugetul Ministerului Muncii în scopul plății pensiilor pe luna decembrie, pe motiv că introducerea în plată a unor dosare noi de pensionare a generat cheltuieli peste cele estimate inițial.

Cărbunaru: O corecție de etapă și o sumă mică raportată la bugetul de peste 100 miliarde de lei pentru plata pensiilor

Întrebat miercuri de jurnaliști despre această problemă, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a spus că este o corecție de etapă în condițiile fluctuațiilor care apar în cursul anului.

  • „Raportându-ne la cele peste 100 de miliarde de lei care sunt alocate pentru plata pensiilor, aș spune că nu este neapărat un raport foarte mare. Este o corecție care se face, o corecție de etapă, în legătură cu detaliile care stau în spatele acestei necesități de a completa, repet, bugetul de peste 100 de miliarde de lei cu cele mai puțin de 200 de milioane de lei pe care astăzi guvernul le-a alocat din Fondul…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.