​Chinezii au încercat timid să intre în Europa acum 15 ani, dar nu au reușit, însă piața auto este cu totul diferită la final de 2022, iar chinezii spun că fac mașini mult mai sigure și cu materiale mult mai de calitate. De ce trecerea la mașina electrică ajută mult industria auto chineză? Ce mărci auto au ambiții mari în România și de ce multă lume este furioasă în Europa pe planurile constructorilor din China.

Masina DFSK Fengon 5Foto: Adrian Mitrea

Asaltul nereușit de acum 15 ani și începutul unei noi „invazii”

Acum 15 ani chinezii încercau o primă intrare de proporții pe piața auto europeană și două mărci erau cele mai ambițioase: Great Wall și Geely, care s-au lansat și în România atunci. Mașinile chinezești aveau atunci o imagine proastă, fiindcă lumea auzise mai ales despre clonele chinezești după modele europene și americane. S-au vândut în număr foarte mic, unii producători s-au retras rapid, alții au mai rezistat câțiva ani, dar fără a face volume. Mașinile chinezești erau considerate a fi de slabă calitate și nu le venise vremea.

Landwind, un SUV chinez, eșua la un test EuroNCAP în 2005, primind zero stele. În 2010, un alt vehicul Landwind primea două stele. În prezent, în acest an, câteva modele chinezești au obținut cinci stele la testele EuroNCAP care sunt mult mai exigente decât acum un deceniu.

Interiorul mașini Serees 3 (foto Adrian Mitrea)

În 2022 chinezii au demarat o…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.