​„Ministerul Finanţelor a propus ca toate salariile brute cuprinse între 3.001 lei și 5.000 lei, care vor beneficia de la data de 1 ianuarie de o creștere minimă voluntară de 450 de lei, să beneficieze de aceeași facilitate fiscală ca salariul minim, respectiv ca 200 de lei din cei 450 de lei să fie scutită de contribuții sociale.”, a anunțat luni Blocul Național Sindical (BNS).

FiscalitateFoto: Kittiphan Teerawattanakul | Dreamstime.com

Blocul Național Sindical a informat luni că a luat parte la ședința Consiliului Național Tripartit care a avut loc astăzi, în prezența premierului României, Nicolae Ciucă, a ministrului de Finanțe, Adrian Câciu și a ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marius Constantin Budăi.

  • „În cadrul întâlnirii, Guvernul României s-a angajat să adopte o Ordonanță de Urgență pentru completarea noii Legi a Dialogului Social (promulgată astăzi de președintele Klaus Iohannis) cu normele care vizează litigiile de muncă.
  • De asemenea, Ministerul Finanţelor a propus ca toate salariile brute cuprinse între 3.001 lei și 5.000 lei, care vor beneficia de la data de 1 ianuarie de o creștere minimă voluntară de 450 de lei, să beneficieze de aceeași facilitate fiscală ca salariul minim. Concret, suma de 200 de lei din cei 450 de lei să fie scutită de contribuții sociale.”, a anunțat pe Facebook BNS.

Blocul Național Sindical mai spune că la propunerea sa s-a decis și înființarea…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.