Dacia anunță lansarea primului său model cu propulsie hibridă. Deschiderea comenzilor pentru versiunea Jogger HYBRID 140 va avea loc în ianuarie 2023, primele livrări fiind prevăzute în luna martie a anului viitor.

Dacia JoggerFoto: Dacia

Compania NU a comunicat prețul versiunii.

Fabricat în România, la uzina de la Mioveni, Jogger este primul model Dacia echipat cu tehnologie hibridă, contribuind astfel la electrificarea gamei.

Odată cu lansarea acestei versiuni, o nouă nuanță, „Gri Schiste”, se alătură paletei de culori deja disponibile.

Ansamblul de propulsie este alcătuit dintr-un motor pe benzină cu 4 cilindri de 1,6l și 90 CP, din două motoare electrice (un motor de 50 CP și un demaror/generator de înaltă tensiune) și dintr-o cutie de viteze automată electrificată, cu 4 trepte dedicate blocului termic și alte două, celui electric. Această tehnologie combinată este posibilă datorită absenței ambreiajului.

Frânarea regenerativă, capacitatea înaltă de recuperare a energiei, caracteristică bateriilor de 1,2 kWh (230V), la care se adaugă randamentul cutiei automate, oferă:

⦁ Posibilitatea de a rula în oraș în mod 100% electric până la 80% din timp.

⦁ Reducerea consumului cu până la 40% (față de un motor termic echivalent în ciclu urban, fără schimbarea stilului de șofat).

Tracțiunea 100% electrică în momentul demarajului și transmisia automată oferă modelului Jogger un confort ridicat…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.