Amazon, gigantul american din domeniul comerțului online, a ajuns marți la un acord cu Uniunea Europeană în legătură cu două anchete privind practicile sale anticoncurențiale și gestionarea datelor utilizatorilor, anunță Reuters.

Acțiunile Amazon costă peste 2.000 de dolari, dar din 3 Iunie puteți investi doar 1 dolarFoto: CAPEX.com

În primul caz compania fondată și condusă de Jeff Bezos până anul trecut era anchetată în legătură cu folosirea cotei și forței sale de piață, precum și a datelor colectate de la utilizatori, pentru a oferi produselor sale un avantaj neloial asupra concurenților pe platforma sa de comerț electronic.

Amazon a convenit să nu folosească aceste date pentru afacerile sale din domeniul comerțului cu amănuntul și pentru produsele pe care le-a dezvoltat.

Al doilea caz era despre tratarea egală a vânzătorilor atunci când ofertele acestora sunt clasificate în așa-numita „buy box” de pe site-ul Amazon care generează majoritatea vânzărilor.

Amazon a fost de acord să creeze o a doua căsuță la fel de vizibilă pentru un produs rival dacă acesta diferă semnificativ ca preț și dată de livrare comparativ cu produsul din „buy box”.

UE și Amazon se declară mulțumite de acordul încheiat

„Comisia a găsit că angajamentele finale luate de Amazon vor asigura că Amazon nu va folosi datele privind vânzările din ‘marketplace’ pentru propriile sale operațiuni din domeniul comerțului cu…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns