Aproape 3 din 5 asociații industriale din Germania sunt pesimiste cu privire la perspectivele pentru 2023, așteptându-se ca prețurile mari la energie să ducă la scăderea producției, arată un nou sondaj publicat marți și citat de Reuters.

Produse pregatite pentru export in Hamburg, GermaniaFoto: Roland Magunia / AFP / Profimedia Images

Dintre cele 49 de asociații care au luat parte la sondajul realizat de Institutul Economic German (IW) 30 afirmă că se așteaptă ca membrii lor să producă mai puțin, doar 13 răspunzând că se așteaptă ca în sectoarele lor să crească producția.

Aproape 40 dintre asociații au declarat de asemenea că situația actuală este mai rea pentru companiile lor decât cea din urmă cu un an, când majoritatea se așteptau la relansarea activității economice odată cu depășirea pandemiei de COVID-19.

Însă date fiind presiunile inflaționiste puternice și în Germania, economia țării nu și-a revenit, potrivit noului sondaj care a fost realizat de la jumătatea lunii noiembrie până la începutul lui decembrie.

„Afacerile nu se așteaptă ca prețurile ridicate la energie să scadă la nivelurile de dinainte de criză în viitorul apropiat. Acest lucru umbrește enorm perspectivele pentru anul viitor”, a declarat Michael Groemling, unul dintre experții economici de la IW.

Acesta avertizează că situația este cu atât mai precară pentru companiile ce folosesc multă energie în activitățile lor,…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns