Laureatul Premiului Nobel pentru Economie Paul Krugman afirmă că nu ar avea încredere în miliardarul sud-african Elon Musk nici să îi hrănească pisica și compară acțiunile Tesla cu bitcoin, relatează Markets Insider.

Paul Krugman a fost laureat al Premiului Nobel pentru Economie în 2008Foto: John Nguyen / Eyevine / Profimedia Images

Într-un nou editorial publicat în cotidianul The New York Times marți, Krugman întreabă retoric dacă „povestea Tesla a avut vreodată sens?”.

El explică în editorial că Tesla nu valorează la fel de mult precum alte mari companii americane, ca de exemplu Apple sau Microsoft, deoarece nu beneficiază de pe urma unei rețele de produse.

Apple are un întreg „ecosistem” de dispozitive, aplicații și servicii interconectate pentru clienții și utilizatorii săi, în timp ce Microsoft Word și Excel rămân programele de referință în companii deoarece sunt cunoscute de toată lumea și reprezintă un etalon în domeniu.

Krugman argumentează că, spre deosebire de aceste mari companii din Statele Unite, Tesla nu oferă clienților săi niciun beneficiu real în ceea ce privește o rețea de produse sau servicii, amintind totodată că producătorul de mașini electrice condus de Elon Musk se confruntă cu o concurență tot mai puternică din partea unor companii auto tradiționale precum General Motors, Ford sau Volkswagen.

„Este greu de văzut ce ar putea oferi Tesla asupra afacerii cu mașini…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns