Un acord cu privire la vânzarea activelor din Rusia ale grupului suedez IKEA ar putea fi convenit până la finele anului, a declarat miercuri ministrul Industriei şi Comerţului, Denis Manturov, citat de Reuters și Agerpres.

Magazin IkeaFoto: Viorel Dudau, Dreamstime.com

IKEA a luat decizia de a-şi închide magazinele ruseşti după ce în luna februarie Moscova a decis să invadeze Ucraina.

Între timp multe alte companii occidentale, de la lanțuri de fast-food precum McDonald’s şi până la lanţuri de magazine de îmbrăcăminte, au plecat din Rusia.

Într-un interviu acordat agenţiei Tass, Denis Manturov a spus că în prezent se derulează negocieri privind vânzarea activelor IKEA dar nu a dorit să dezvăluie identitatea potenţialilor cumpărători.

„IKEA intenţionează să ajungă la un acord de principiu cu cumpărătorul sau cumpărători până la finele anului”, a spus Denis Manturov.

Cel mai mare retailer de mobilier din lume şi-a închis magazinele din Rusia în luna martie şi ulterior a informat că îşi va vinde uzinele, va închide birourile şi îşi va reduce efectivele de 15.000 de angajaţi din Rusia.

Rușii rămân și fără Ikea

Ulterior, grupul suedez a reluat, pentru o scurtă perioadă, vânzările online în Rusia pentru o lichidare de stocuri. În luna noiembrie Ikea a ajuns la un acord cu compania rusească Yandex pentru a-i vinde produsele rămase în depozitele din Rusia.

„Vânzarea activităţilor şi…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.