​Luiz Inacio Lula da Silva, noul președinte al Braziliei, a emis un decret care anulează privatizarea mai multor mari companii de stat, inclusiv a gigantului petrolier Petrobras, proces demarat de predecesorul său, Jair Bolsonaro, anunță TeleTrader.

Lula da SilvaFoto: Andre Penner / Associated Press / Profimedia Images

Ordinul publicat luni în Gazeta Oficială stipulează că planurile de privatizare a acestor companii vor fi retrase pentru „a asigura o analiză riguroasă a impacturilor privatizărilor asupra serviciilor publice și piețelor”.

În același timp, Lula le-a ordonat miniștrilor săi să revoce orice acțiuni care includ aceste companii de stat în programe privind parteneriate de investiții sau planuri naționale de privatizare.

Măsurile vin după ce Lula a fost învestit oficial duminică în funcția de președinte al Braziliei după ce acesta a câștigat la limită alegerile prezidențiale organizate la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut.

Lula a afirmat că băncile de stat și marile companii petroliere precum Petrobras vor juca un „rol cheie” în noul ciclu economic al Braziliei. Prețul acțiunilor Petrobras a scăzut cu 6,5% luni după anunțarea deciziei. În cele 12 luni ale anului trecut el scăzuse cu 14%, potrivit Interfax.

Modificări la Petrobras, cea mai mare companie din Brazilia

La sfârșitul lunii trecute Lula l-a nominalizat pe un aliat politic apropiat al său, senatorul Jean Paul Prates, pentru…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.