[ad_1]

Patru din cinci mașini noi vândute în Norvegia în 2022 au fost electrice, în frunte cu Tesla, dar unii din industrie spun că noile taxe ar putea zădărnici obiectivul țării de a deveni prima care să pună capăt vânzării de automobile pe benzină și diesel până în 2025, potrivit Reuters.

Oslo, NorvegiaFoto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Compania Tesla Inc. a lui Elon Musk, care produce numai mașini electrice, a vândut în Norvegia mai multe mașini decât orice altă marcă pentru al doilea an consecutiv, obținând o cotă de 12,2% din piața totală, în fața Volkswagen cu 11,6%, potrivit datelor de înregistrare.

În timp ce China este de departe cea mai mare piață auto la nivel global, Norvegia, cu cei 5,5 milioane de locuitori ai săi, a obținut cea mai mare proporție de vehicule electrice din lume cu ajutorul unor subvenții generoase, ceea ce a făcut-o un teren de probă pentru producătorii auto care lansează modele.

Ponderea vehiculelor electrice cu baterii (BEV) vândute a crescut la 79,3% din totalul mașinilor noi în 2022, de la 65% în 2021, de la 2,9% în urmă cu zece ani, a precizat Federația Norvegiană a Drumurilor (OFV).

Tesla Model Y a fost cel mai popular model al anului, devansând modelul electric ID.4 de la Volkswagen, pe locul al doilea, și Skoda Enyaq, pe locul al treilea.

În încercarea de a pune capăt vânzării de mașini pe benzină și diesel, Norvegia, țară producătoare de petrol, a scutit până…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns