Tesla a anunțat luni că a livrat 1,31 milioane de vehicule electrice în 2022, un nivel record și un salt de 40% față de anul precedent, dar în continuare sub propriile previziuni și sub așteptările Wall Street, potrivit AFP.

Masini TeslaFoto: Jonathan Weiss, Dreamstime.com

Compania lui Elon Musk și-a stabilit un obiectiv pe termen lung de a crește livrările cu o medie de 50% pe an.

Aceasta spune în mod regulat că acest obiectiv poate fluctua în funcție de operațiunile sale, iar în declarația sa de luni subliniază impactul Covid, care a dus la închiderea timp de mai multe săptămâni a fabricii sale din China, precum și problemele cu lanțurile sale de aprovizionare.

În octombrie, directorul financiar a avertizat, de asemenea, că Tesla ar putea să nu-și atingă obiectivul în acest an.

Analiștii se așteptau la mai mult: se așteptau la livrarea a 427.000 de vehicule în trimestrul al patrulea, conform estimărilor compilate de FactSet – compania a livrat 405.000.

Pentru a stimula vânzările, Tesla a oferit promoții neobișnuite clienților care au fost de acord să primească o mașină nouă înainte de sfârșitul lunii decembrie.

Într-un e-mail trimis angajaților săptămâna trecută și văzut de CNBC, Elon Musk le ceruse, de asemenea, să se ofere voluntari pentru a livra cât mai multe mașini înainte de sfârșitul anului 2022.

Mulți observatori se tem de o posibilă încetinire a cererii pentru mașinile scumpe ale…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns