​Amazon anunța în noiembrie că va face concedieri, atunci estimările erau că vor fi peste 10.000 de oameni, dar compania a comunicat acum numărul mai precis, fiind vorba despre 18.000 de oameni. Este cel mai mare număr anunțat de o companie tech în ultimele luni, dar Amazon este și cea mai mare ca număr total de angajați.

Logo AmazonFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Informația a fost dată miercuri seara de către Wall Street Journal și, la scurt timp, CEO-ul companiei Amazon, Andy Jassy, a confirmat-o într-o postare în care explica faptul că Amazon a mai traversat și în trecut momente dificile și că le va depăși cu bine și de data aceasta.

Cele 18.000 de tăieri de job-uri vor afecta și operațiunile din Europa. Amazon are 1,5 milioane de angajați în lume.

La fel ca alte mari companii tech, Amazon a crescut puternic în pandemie, mai ales la capitolele servicii cloud și e-commerce. În doar doi ani, Amazon a crescut cât în aproape zece, și-a dublat rețeaua logistică și a crescut cu câteva sute de mii efectivele. A fost o creștere mult prea rapidă.

Spre finalul pandemiei mulți oameni au revenit în magazinele fizice și Amazon a fost nevoită să pună în practică un plan de reducere a costurilor.

Amazon are o capitalizare de piață de 870 miliarde dolari, departe de maximul din noiembrie 2021: 1.800 miliarde dolari.

Meta anunțase în toamna lui 2011 că va renunța la 11.000 de oameni și multe companii mari au…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.