Avalanșa de cumpărători de mașini electrice de la sfârșitul anului a ajutat piața auto germană să își revină în 2022, după doi ani de criză profundă, potrivit AFP.

Masini electrice la incarcatFoto: Rimidolove, Dreamstime.com

Un total de 2,65 milioane de mașini noi au fost vândute în Germania anul trecut, cu 1,1% mai mult decât în 2021, a anunțat Agenția Federală pentru Automobile (KBA) într-un comunicat.

Sectorul emblematic al celei mai mari economii europene a oprit hemoragia după recordurile negative înregistrate în 2020 și 2021, cele mai scăzute niveluri anuale de vânzări de la reunificare.

Lovită mai întâi de șocul economic al pandemiei, apoi de lipsa componentelor și de blocajele din lanțurile internaționale de aprovizionare, piața auto a trebuit să se confrunte anul acesta cu creșterea prețurilor la energie și cu o inflație record.

Deși și-a revenit semnificativ din august, prudența rămâne la ordinea zilei pentru 2023, întrucât perspectivele economiei mondiale rămân umbrite de consecințele războiului rusesc din Ucraina.

În decembrie, creșterea înmatriculărilor de mașini noi a ajuns la 38,1%, ceea ce a permis sectorului să încheie anul într-o notă „pozitivă”, notează agenția.

„Cu acest impuls final puternic, anul auto 2022 se încheie acceptabil, chiar dacă piața în ansamblu a rămas mult sub așteptări”, a comentat Reinhard Zirpel, președintele federației importatorilor de…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.