Constructorul auto Stellantis se lansează în fabricarea de vehicule aeriene, anunțând miercuri, în cadrul marelui salon de electronice CES din Las Vegas, că va produce avioane electrice dezvoltate de compania americană Archer și destinate să devină taxiuri zburătoare, potrivit AFP.

Midnight- taxiul zburător electric Foto: Handout / AFP / Profimedia

Stellantis, cunoscută pentru mărcile sale de automobile Peugeot, Citroen și Jeep, va oferi până la 150 de milioane de dolari pentru Archer și pentru aeronava sa cu decolare și aterizare verticală (eVTOL), proiectată pentru a transporta patru pasageri în afară de pilot.

Denumit Midnight, acesta arată ca un avion mic cu mai multe rotoare pe aripi și este proiectat să facă călătorii consecutive de aproximativ 30 de kilometri, cu un timp de reîncărcare de aproximativ 10 minute între fiecare călătorie.

Cele două grupuri au mai avut un parteneriat în 2021, dar la o scară mai limitată, Stellantis oferind asistență tehnică și acces la lanțul său de aprovizionare.

De data aceasta, se așteaptă ca Stellantis să producă în serie aeronava în calitate de producător contractual exclusiv la uzina Archer din Covington, Georgia, în estul SUA.

A se aventura în afara producției de automobile este „o chestiune de libertate de mobilitate”, a declarat Carlos Tavares, șeful Stellantis, în cadrul unei conferințe de presă.

Stellantis s-a angajat să ofere transport „sigur, curat și…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.