Autoritățile americane au desființat încă o fraudă crypto, una care promitea fiecărui investitor un câștig de peste 50 de miliarde de dolari și o mașină de lux Bentley în schimbul a doar 100.000 de dolari, relatează Markets Insider.

Frauda cryptoFoto: Formatoriginal / Alamy / Profimedia Images

Agenția Bloomberg notează la rândul ei oarecum ironic că „cea mai simplă formă de înșelăciune în investiții este aceea în care le promiți oamenilor câștiguri atractive din investițiile lor, acestora le place câștigul promis și îți dau banii lor, iar tu îi furi. Ce tip de câștig ar trebui să le oferi țintelor tale în acest tip de înșelătorie pentru a-ți maximiza partea? Există două abordări de bază:

1. Un câștig rezonabil;

2. Un câștig nebunesc.”

Prima abordare a fost făcută faimoasă de către Bernie Madoff, care a stat în vârful unei scheme Ponzi uriașe care a oferit câștiguri modeste și relativ stabile. Primul avantaj al acestei abordări este că ea poate atrage investitori mai sofisticați și cu resurse financiare, Madoff reușind să ia bani de la oameni faimoși și puternici care au concluzionat că profitul promis este rezonabil.

Dar și a doua abordare are avantajele sale, unul dintre ele fiind că nu va atrage investitori prea sofisticați, un atu atunci când tu de fapt desfășori o înșelăciune. Iar când promiți randamente de 1.000.000% te asiguri că atragi în schemă doar cele mai credule…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.