Grupul Meta, compania-mamă a Facebook, a primit miercuri două amenzi în sumă totală de 390 de milioane de euro din cauza încălcării Regulamentului european General privind Protecţia Datelor (RGPD), anunţă autoritatea irlandeză de reglementare – care acţionează în numele Uniunii Europene (UE), relatează AFP, potrivit News.ro.

Meta – FacebookFoto: Lakshmiprasad S, Dreamstime.com

Comisia irlandeză a Protecţiei Datelor (DPC) precizează într-un comunicat că Meta şi-a încălcat ”obligaţiile în domeniul transparenţei” şi se baza pe o bază juridică eronată ”în prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri de publicitate” ţintită.

Aceste sancţiuni intervin după adoptarea, la începutul lui decembrie, a trei Decizii – cu caracter constrângător – de către Comitetul European al Protecţiei datelor (CEPD), autoritatea de reglementare europeană a sectorului.

Una dintre aceste decizii – cu privire la WhatsApp – a fost notificată mai târziu DPC şi urmează să facă obiectul unei decizii săptămâna viitoare.

Asociaţia de apărarea vieţii private Nyob – care se află la originea celor trei plângeri depuse împotriva grupului – acuză Meta de reinterpretarea consimţământului ”ca un simplu contract de drept civil” – care nu permite refuzarea publicităţii ţintite.

În octombrie 2021, autoritatea irlandeză a propus, la origine, un proiect de decizie care să valideze baza juridică folosită de către Facebook…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.