Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce Motor Cars a raportat luni vânzări record pentru anul 2022, când pentru prima dată în istoria de 118 ani a companiei a vândut mai mult de 6.000 de automobile, în pofida scăderii cererii clientelei chineze, informează Reuters și Agerpres.

Rolls-RoyceFoto: Maxshoto / Alamy / Profimedia Images

Producătorul britanic deţinut de grupul german BMW a precizat că în 2022 a livrat 6.021 de automobile, în creştere cu 8% comparativ cu 5.586 de automobile în 2021, când a fost înregistrat precedentul record de vânzări al Rolls-Royce.

Vânzările de automobile de lux Rolls-Royce au fost susţinute de cele două Americi, în frunte cu SUA care a rămas cea mai importantă piaţă, responsabilă pentru aproximativ 35% din vânzări.

În China însă, a doua mare piaţă pentru Rolls-Royce, restricţiile introduse în contextul pandemiei de coronavirus au condus la o scădere de o singură cifră a vânzărilor de automobile de lux.

Cu toate acestea, directorul general de la Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös a subliniat că scăderea pieţei chineze este contracarată de creşterile înregistrate pe alte pieţe.

Rolls Royce se așteaptă la un an la fel de bun și în 2023

„Carnetul nostru de comenzi se întinde până în 2023 pentru toate modelele”, a spus Torsten Müller-Ötvös.

Producătorul auto a precizat în special faptul că pre-comenzile pentru primul său model complet electric,…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns