Tesla, producătorul de mașini electrice condus de Elon Musk, a suferit o nouă înfrângere miercuri în tentativa sa de a scăpa de un proces intentat de autoritățile din California care acuză compania de discriminare rasială la fabrica sa fanion din acest stat american, relatează Reuters.

Elon Musk la deschiderea fabricii Tesla din GermaniaFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un judecător din orașul Oakland aflat în California a respins într-o decizie preliminară un contra-proces intentat de Tesla Departamentului pentru Drepturi Civile din statul american care acuză compania de segregare rasială la fabrica din Fremont, afirmând că angajați de culoare au fost hărțuiți și discriminați în ceea ce privește salariile, promovările și măsurile disciplinare luate în cazul unor greșeli.

Tesla a cerut respingerea acestui proces, afirmând în propria sa acțiune depusă în instanță că agenția nu a notificat-o în timp util privind acuzațiile pe care i le aduce și că nici nu i-a oferit posibilitatea de a le soluționa pe cale amabilă.

Judecătorul Evelio Grillo i-a acordat însă producătorului auto un termen de răgaz până pe 3 februarie pentru a depune o plângere în care să prezinte mai detaliat acuzațiile sale la adresa agenției.

Printre altele, Tesla acuză Departamentul pentru Drepturi Civile din California că a adoptat „reglementări subterane” care să îi permită să o dea în judecată fără…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.