Apple ar putea pune ecrane tactile pe laptop-urile sale în câțiva ani, ceea ce ar însemna o schimbare importantă față de filosofia de business din trecut. Steve Jobs spunea în 2010 că ecranele tactile pe laptop-uri ar fi „un dezastru ergonomic”, însă multe s-au schimbat de atunci în tehnologie și în dorințele clienților.

Apple MacBook ProFoto: Tashka2000, Dreamstime.com

Bloomberg, care în ultimele zile a scris mult pe surse despre planurile Apple spre 2025, a scris că sunt scenarii ca MacBook-urile să aibă și ecran tactil, dar nu s-a stabilit încă dacă acest lucru chiar se va întâmpla.

Dacă este să fie așa, gama MacBook Pro va fi prima care va primi aceste noi caracteristici și va avea probabil și ecran cu tehnologie OLED, față de LCD-ul din prezent.

Sunt în piață destul multe modele de laptop-uri (de la alte mărci) care au ecran tactil, dar nu fac vânzări foarte mari ca volum, fiindcă prețurile sunt ridicate față de laptop-urile convenționale. În plus, mulți useri de laptop-uri Lenovo, HP sau Dell nu au de ce să pună mâna pe ecran, pentru că se descurcă bine cu mouse-ul sau cu track pad-ul.

Când este vorba despre Apple s-a scris de multe ori în trecut despre posibilitatea de a lansa Mac-uri cu ecrane tactile, dar în 2010 Steve Jobs spunea că touch-screen-urile pe laptop-urile companiei ar fi „un dezastru ergonomic”, pentru că aplicațiile ar fi greu de folosit la verticală și că pe useri i-ar…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.