Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat duminică, la Digi24, că în maximum două săptămâni va putea spune dacă în cazul OMV-ului datorează sau nu contribuţia de solidaritate către statul român. El a susținut că pentru ANAF toate companiile sunt egale şi că Fiscul va face verificări foarte stricte şi foarte amănunţite cu specialiştii pe care îi are, la toate societăţile care ar trebui să se încadreze în Ordonanţa 186/2022, iar dacă vor încerca să facă „acele arhicunoscute inginerii financiare, nu vor putea scăpa”.

Pret benzina PetromFoto: Hotnews

„Noi, ca ANAF, nu putem să facem decât un lucru, şi o să îl facem extrem de ferm, începând de mâine, vom verifica nu numai OMV-ul ci şi toate societăţile care se încadrează în prevederile acestei Ordonanţe şi din primele verificări o să vedem dacă cifra lor de afaceri, 75% reprezintă acele coduri CAEN prevăzute clar în Ordonanţă. Nişte controale finale nu pot fi făcute în următoarele zile pentru că situaţiile financiare, în România se finalizează şi se depun la 30 mai dar cu o probabilitate de 99,9%, în maximum două săptămâni o să pot să spun dacă în cazul OMV-ului datorează sau nu această contribuţie de solidaritate. În maximum două săptămâni”, a spus Heiuş, citat de News.ro.

El a precizat că ceea ce va verifica ANAF va fi „modul în care şi-au calculat şi au considerat că cifra de afaceri din 2022 nu se încadrează în…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.