Prețul bitcoin a ajuns marți la cel mai mare nivel al său din mai bine de 4 luni, extinzându-și revenirea începută în 2023, relatează Reuters.

BitcoinFoto: Pexels

Prețul unui bitcoin a ajuns marți la 21.594 de dolari, un nivel pe care cea mai mare criptomonedă din lume nu l-a mai atins din data de 13 septembrie a anului trecut.

Bitcoin s-a apreciat cu aproape 30% anul acesta în contextul optimismului că inflația record de anul trecut și-a atins vârful în Statele Unite și alte economii importante, ceea ce ar putea motiva băncile centrale să își relaxeze politicile privind dobânzile de referință, după majorări repetate ale acestora.

Bitcoin și o multitudine de alte criptomonede au înregistrat creșteri explozive în timpul pandemiei de COVID-19 când băncile centrale și guvernele au pompat sume uriașe în economia ca parte a pachetelor de susținere a populației și companiilor.

Însă odată ce băncile centrale au început să strângă șurubul asupra politicilor monetare pentru a aduce sub control inflația, măsură corelată cu creșterea dobânzilor pentru obligațiunile de stat, criptomonedele au devenit mai puțin atractive pentru investitori, la fel ca și așa-zisele acțiuni de tip „growth” de pe piața bursieră, Tesla fiind unul dintre cele mai notabile exemple în acest sens.

De altfel, Elon Musk, a acuzat direct Fed, banca centrală de la Washington, că este responsabilă de prăbușirea prețului acțiunilor…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.