Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. Dar hackerii nu stau degeaba și încearcă să folosească tehnologii noi pentru a păcăli userii și soluțiile de securitate. Cum văd cei de la Bitdefender anul 2023 când este vorba despre amenințările cibernetice?

BitdefenderFoto: Bitdefender

IoT: Mai multe vulnerabilități greu de reparat

Atacatorii informatici vor continua să profite de vulnerabilitățile ușor accesibile ale numeroaselor platforme și dispozitive IoT. Autentificarea defectuoasă, transferul de date neprotejat, configurarea necorespunzătoare a cloudului, atacurile de tip Remote Code Execution și Command Injection, precum și problemele de confidențialitate se numără printre cele mai frecvente și persistente probleme care necesită cooperarea între industria dispozitivelor IoT și comunitatea de securitate informatică.

Ca un prim pas în direcția cea bună, principalii producători de dispozitive pentru case inteligente au început să adopte protocolul Matter. Matter aduce la un loc cele mai bune practici în materie de securitate, iar speranța este că întreaga comunitate IoT începe să se îndrepte în aceeași direcție de interoperabilitate, simplitate și un set comun de standarde de securitate.

Cu toate acestea, nu se așteaptă ca remedierea lentă a vulnerabilităților din prezent să se îmbunătățească…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.