Producătorul finlandez Nokian Tyres a solicitat un ajutor de stat Guvernului pentru construirea fabricii de anvelope de la Oradea, investiție estimată la peste 620 milioane de euro, unde vor fi create peste 540 de noi locuri de muncă, iar salariul mediu brut va depăși 2.000 de euro, se arată într-un Memorandum care se va discuta miercuri la Guvern.

Fabrica Nokian din Sankt PetersburgFoto: Ruslan Shamukov / TASS / Profimedia

Executivul are pe agenda ședinței de miercuri un memorandum care vizează acordarea unui ajutor de stat regional ad-hoc solicitat de producătorul finlandez Nokian Tyres pentru a asigura finanțarea costurilor eligibile legate de înființarea fabricii de anvelope din Oradea, județul Bihor și pentru a aborda deficitul de finanțare aferent acestei investiții greenfield.

Ajutor de stat de 99,55 milioane de euro până în 2028, după avizul CE

Potrivit Guvernului, ajutorul de stat solicitat de Nokian pentru realizarea proiectului de investiții este estimat la valoarea nominală de 99,55 milioane euro (valoare brută).

Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de grant, numai după emiterea deciziei de autorizare a acestuia de către Comisia Europeană, iar perioada de plată a ajutorului de stat va fi 2023-2028, se arată în document.

Proiectul de investiții trebuie menținut pe o perioadă de minimum 5 ani.

Investiția Nokian va depăși 620 milioane de euro: Efecte la nivel local și național

Investiția Nokian Tyres în…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.