​Numele de „scenă” Guccifer” este o combinație între Gucci și Lucifer, iar hackerul român care a făcut peste patru ani de închisoare este celebru pentru că a „spart” contul secret de e-mail al lui Hillary Clinton. Într-un interviu pentru The Intercept, românul revenit în țară a vorbit despre viața sa în România și despre cum privește acum infracțiunile comise în ultimii 10 an.

HackerFoto: P Boriboon, Dreamstime.com

Hackerul a revenit acasă, la Arad, după mai bine de opt ani și după ce a stat în închisoare patru ani și patru luni. El spune că este în perioada în care se reobișnuiește cu familia (soția și fiica) și încearcă să recupereze atâția ani pierduți. Soția este cea care susține familia, lucrând la o fabrică, iar el citește în timpul liber despre politica din SUA și scrie o carte despre viața lui. „Este precum o experiență extracorporală, ca și cum Guccifer este un alt om. Încerc să înțeleg ce făcea celălalt eu al meu acum zece ani”

El spune că „întregul proiect Guccifer” a fost un eșec, dar măcar numele a fost unul inspirat, mai ales că un hacker rus – devenit faimos – cu care el nu avea nicio legătură și-a luat numele „Guccifer 2.0”.

Întrebat dacă l-a supărat că un hacker rus i-a folosit pseudonimul, românul a spus că a aflat în închisoare despre asta și că s-a simțit mândru. „M-am simțit bine, fiindcă am fost singur în această luptă de zece…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.