Consiliul Concurenței are probleme cu atragerea de resurse umane, în condițiile în care salariile angajaților cu funcții de execuție, nu au mai crescut de 10 ani, a declarat joi Bogdan Chirițoiu. Acesta a spus că nu e vorba de el sau de membrii Consiliului, toți cu salarii de demnitari, ci de inspectorii de concurență care au venituri lunare nete între 6.000-8.000 de lei.

BaniFoto: © Elena Crk | Dreamstime.com

  • ”Eu și membrii din Consiliu suntem salarizați pe grila de deminitari, iar salariul meu este asimilat celui de ministru. Venitul meu lunar este la circa 18.000 de lei.
  • Problema salarizării este la angajații cu funcții de execuție, cei peste 200 de inspectori de concurență, care au venituri nete între 6.000 lei și 8.000 lei pe lună”, a spus joi Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Acesta a spus că salariile din Consiliul Concurenței sunt aliniate cu cele de la Curtea de Conturi, unde de asemenea este aceeași problemă.

Salariile mici crează probleme în atragerea de resurse umane, iar președintele Consiliului Concurenței speră ca aceste probleme să fie rezolvate în acest an ori prin legislatie specială, ori când va fi revizuită legea salarizării publice, pentru că e jalon în PNRR.

Sursa foto: Dreamstime.comCitește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.