​Banii din conturile bancare vor fi automat convertiți din leva în euro în ziua introducerii monedei unice europene, arată guvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei (BNB), Dimitar Radev, într-un document publicat în Buletinul Asociaţiei Băncilor Comerciale, conform Novinite.

Bancnote de 500 de euroFoto: snapshot/Future Image/C Hardt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Toate fondurile în leva din conturile curente, de economii, depozite şi alte conturi din bănci, precum şi de la alţi furnizori de servicii de plăţi vor fi convertite gratuit în euro, susţine oficialul bulgar.

Cu două săptămâni înainte de aderarea la euro, BNB va începe în avans aprovizionarea băncilor cu bancnote şi monede euro cu faţa naţională a Bulgariei, a afirmat Dimitar Radev. În aceeaşi perioadă, băncile vor începe gratuit aprovizionarea traderilor şi a oficiilor poştale din Bulgaria cu bancnote şi monede euro.

După introducerea euro, în primele şase luni, băncile şi oficiile poştale din Bulgaria vor asigura schimbarea gratuită a bancnotelor şi monedelor din leva în euro. După expirarea perioadei de şase luni – un an de la introducerea euro, băncile vor fi obligate să continue schimbarea bancnotelor şi monedelor din leva în euro, dar vor fi aplicate comisioane.

La un an de la introducerea euro, schimbarea bancnotelor şi monedelor din leva în euro şi posibilitatea aplicării de comisioane pentru aceste servicii va rămâne la…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns