Constructorul auto american Ford va elimina 3.200 de locuri de muncă în Germania, în principal în administrație și proiectare, a declarat luni pentru AFP un purtător de cuvânt al sindicatului german IG Metall.

Logo Ford MotorFoto: Eric Thayer / Getty images / Profimedia

Reducerile vor fi efectuate „în principal la sediul din Köln” (vest), dar și „la toate sediile din Germania” ale grupului american, a precizat sursa sindicală, în urma unei reuniuni de luni între sindicate și conducerea companiei.

Creșterea costurilor pentru materialele pentru bateriile vehiculelor electrice și încetinirea preconizată a economiilor americană și europeană pun presiune asupra producătorilor auto pentru a reduce cheltuielile. Războiul prețurilor pentru vehiculele electrice lansat de Tesla Inc la începutul acestei luni a intensificat această presiune, au declarat analiștii, citați de Reuters.

Compania vrea să desființeze până la 2.500 de locuri de muncă în dezvoltarea produselor și până la 700 în funcții administrative, cele mai afectate fiind locațiile din Germania, a declarat IG Metall.

Muncitorii de la uzina din Köln a producătorului auto american, care are aproximativ 14.000 de angajați – inclusiv 3.800 la un centru de dezvoltare din zona Merkenich – au fost informați despre aceste planuri în cadrul ședințelor comitetului de întreprindere de luni.

Purtătorul de cuvânt al Ford în Germania a refuzat să comenteze, făcând…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns