[ad_1]

CEO-ul Tesla Elon Musk a declarat marți în instanță că Google a avut un „interes activ” în a cumpăra producătorul auto, lucru care l-a încurajat să încerce să scoată compania de pe bursă cu fonduri saudite, relatează Markets Insider și MarketWatch.

Elon Musk într-o masina TeslaFoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Miliardarul sud-african a declarat că interesul din partea Alphabet, compania-mamă a Google, l-a încurajat să scrie pe Twitter în 2018 că a „asigurat finanțarea” pentru a delista compania auto de pe bursă.

Musk a făcut comentariile în prima zi a procesului ce are loc la San Francisco și în care este acuzat de unii dintre cei care au pariat pe Tesla pe bursă că a încercat să manipuleze prețul acțiunilor companiei auto.

Elon Musk a vorbit însă la rândul său marți despre dificultățile prin care compania trecea în momentul în care făcuse anunțul incriminat pe Twitter, acuzând că unii investitori au pariat pe scăderea acțiunilor companiei.

„O gașcă de rechini de pe Wall Street au vrut foarte tare ca Tesla să moară”, a afirmat el cu referire la așa-numiții investitori de tip „short-sellers” care mizează pe scăderea prețului unei acțiuni până la o anumită dată.

Tweet-ul care i-a dat mari bătăi de cap lui Elon Musk

Anunțul făcut de Musk în 2018 a făcut însă prețul acțiunilor să crească, investitorii așteptându-se ca acțiunile companiei să fie răscumpărate de pe…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns