[ad_1]


D. Popa •
HotNews.ro

Ford Motor intenţionează să reducă până la 3.200 de locuri de muncă în toată Europa şi să mute unele activităţi de dezvoltare a produselor în Statele Unite, a declarat luni sindicatul german IG Metall, promiţând acţiuni care vor perturba producătorul de automobile pe continent, dacă reducerile vor avea loc, transmite Reuters.

Mașini Ford Puma produse la CraiovaFoto: Jozsef Soos | Dreamstime.com

Creşterea costurilor pentru materialele bateriilor pentru vehicule electrice şi încetinirile prognozate în economiile SUA şi europene pun presiune pe producătorii de automobile să reducă cheltuielile.

Războiul preţurilor vehiculelor electrice lansat de Tesla, la începutul acestei luni, a amplificat această presiune, au spus analiştii.

Compania vrea să elimine până la 2.500 de locuri de muncă la dezvoltarea de produse şi până la 700 în roluri administrative, fabricile germane fiind cele mai afectate, a spus IG Metall.

Lucrătorii de la fabrica producătorului american de automobile din Köln, care are aproximativ 14.000 de angajaţi – inclusiv 3.800 într-un centru de dezvoltare din zona Merkenich – au fost informaţi despre planuri la şedinţele consiliului de întreprindere de luni.

Purtătorul de cuvânt al Ford în Germania a refuzat să comenteze, referindu-se la o declaraţie de vineri în care a spus că trecerea la producţia de vehicule electrice (EV)…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns