​BYD, unul dintre cei mai ambițioși constructori auto chinezi, este interesat să cumpere o uzină Ford din Germania, spun surse citate de Wall Street Journal. Și Reuters a relatat subiectul, menționând că 15 companii ar fi dornice să cumpere uzina din Saarlouis.

Ford Focus ST WagonFoto: Ford

Sursele spun că șefii Ford din Germania vor merge în China săptămâna viitoare pentru a discuta pe tema posibilei tranzacții. Ford produce modelul Focus la Saarlouis, dar nu se știe ce se va întâmpla cu uzina după ce producția mașinilor va înceta, în 2025.

Nu este clar încă dacă se va concretiza ceva cu BYD, pentru că discuțiile nu sunt foarte avansate. BYD a produs anul trecut aproape 2 milioane de mașini, iar dacă va prelua uzina germană va da o lovitură, pentru că va putea să-și crească mai rapid cota de piață în Europa.

Printre companiile care mai sunt interesate de uzină se numără și Magna International, constructor care asamblează mașini pentru alte companii, având uzină în Austria.

Sunt interesate de uzina germană și fonduri de investiții care apoi vor parafa înțelegeri cu alte companii auto.

Ford Motor intenţionează să reducă până la 3.200 de locuri de muncă în toată Europa şi să mute unele activităţi de dezvoltare a produselor în Statele Unite, a declarat luni sindicatul german IG Metall.

Compania vrea să elimine până la 2.500 de locuri de muncă la dezvoltarea de produse şi până la 700 în…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.