Operatorul britanic de rețele mobile virtuale Truphone, deținut de mai mulți oligarhi ruși care fac obiectul unor sancțiuni occidentale, printre care Roman Abramovici, a anunțat marți că a fost cumpărat de investitori europeni, potrivit AFP.

Piotr Aven si Roman AbramoviciFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Antreprenorul german de tehnologie Hakan Koc și investitorul cu sediul în Elveția Pyrros Koussios, un fost director de telecomunicații, au „finalizat, cu efect imediat, achiziția Truphone”, a anunțat compania într-un comunicat.

Achiziția, care a fost finalizată pentru o liră sterlină, potrivit mai multor ziare britanice, a fost aprobată la sfârșitul anului 2022 de guvernul britanic în temeiul Investment Clearance and National Security Act, se arată în comunicat.

Oficiul pentru aplicarea sancțiunilor financiare (Office for the Enforcement of Financial Sanctions – OFSI, parte a Trezoreriei britanice) a aprobat, de asemenea, acordul.

Viitorul companiei, care are peste 400 de angajați și furnizează cartele sim integrate operatorilor de telefonie, a fost pus sub semnul întrebării de la invazia rusă în Ucraina și sancțiunile impuse oligarhilor și entităților legate de regimul de la Moscova.

Oligarhul rus Roman Abramovici, fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea și aflat sub incidența sancțiunilor britanice din martie 2022, deținea aproape 23% din Truphone.

Alți doi oligarhi, Alexander Abramov și Alexander…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.