Elon Musk se aşteaptă ca un constructor chinez de automobile electrice să devină probabil cel mai apropiat concurent al Tesla, el subliniind în acelaşi timp că producătorul american „câştigă în China” în acest moment, relatează televiziunea CNBC citată de News.ro.

Elon Musk la deschiderea fabricii Tesla din GermaniaFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tesla are o serie de competitori în China în spaţiul vehiculelor electrice, inclusiv o mulţime de start-up-uri precum Nio, Xpeng şi Li Auto.

Cel mai mare rival al Tesla în China în acest moment este producătorul auto BYD, susţinut de Warren Buffett. Anul trecut, BYD a vândut 911.140 de vehicule electrice la nivel global şi un total de 1,8 milioane de vehicule, incluzând hibridele plug-in.

Tesla a livrat 1,31 milioane de maşini în total în 2022.

Musk a răspuns miercuri la o întrebare despre peisajul competitiv pentru maşinile electrice, la conferinţa Tesla privind veniturile, spunând că compania este „entuziasmată de viitor şi, ei bine, va fi grozav”.

Elon Musk își exprimă admirația pentru producătorii chinezi de mașini electrice

„Avem mult respect pentru companiile auto din China. Sunt cei mai competitivi din lume… muncesc cel mai mult şi lucrează cel mai inteligent… deci mult respect pentru companiile auto din China cu care concurăm. Şi aşa, dacă ar fi să ghicesc… probabil că o companie din China este cea mai probabilă să…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns