[ad_1]

​Au fost anunțate primele schimbări în structura alianței Renault-Nissan, iar grupul francez își va reduce participația în acționariatul companiei nipone cu 28 de puncte procentuale. Companiile vor investi în proiecte cheie în America Latină, în India și în Europa, care vor acoperi trei domenii: piețe, vehicule și tehnologii.

Renault Megane E-Tech ElectricFoto: Renault

Iată ce se spune în comunicatul Renault

După mai multe luni de negocieri constructive cu Nissan Motor Co. Ltd, Renault Group anunță azi (sub rezerva aprobării de către Consiliul de administrație) că s-a ajuns la o etapă importantă în discuțiile privind definirea unor noi baze ale parteneriatului dintre cele două grupuri.

Ambiția comună este de a strânge legăturile în cadrul Alianței și de a maximiza crearea de valoare pentru toate părțile implicate, printr-o abordare în trei etape:

Relansarea parteneriatului cu proiecte operaționale creatoare de valoare ridicată.

  • Proiecte cheie în America Latină, în India și în Europa, care vor acoperi trei domenii: piețe, vehicule și tehnologii.

Consolidarea agilității strategice prin noi inițiative la care partenerii se vor putea alătura.

  • Nissan ar investi în Ampere, entitatea Renault Group dedicată integral vehiculelor electrice și domeniului software, cu scopul de a deveni un acționar strategic.
  • O guvernanță echilibrată și participări reciproce în capitalul partenerului, pentru a accelera…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns