[ad_1]

​Ministrul Mediului anunţă că a început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local pentru 2023 și că există bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare pentru Rabla Clasic.

RableFoto: Adam Radosavljevic, Dreamstime.com

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunţat marţi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că pregăteşte programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local, el afirmând că anul trecut s-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după mulţi ani şi că Guvernul şi-a asumat că va scoate peste 250.000 de maşini vechi din circulaţie, iar ţinta va fi atinsă la finalul acestui an, scrie News.ro.

Ministrul a mai spus că a crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice, astfel că anul trecut s-au constatat evoluţii absolut pozitive pe piaţa auto din România. „Avem bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare”, a spus Tanczos Barna.

Reamintim că în 2022, prima de casare era de 6.000 de lei în Rabla Clasic, pentru o mașină mai veche de șase ani, înmatriculată în România.

„Aveţi posibilitatea ca până săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, să veniţi cu o informare legată de modul în care putem să continuăm programul Rabla şi dacă există, de asemenea, posibilităţi pentru modificarea în bine a acestor programe” a spus premierul Nicolae Ciucă. Ministrul mediului a…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns