[ad_1]

​Apple a avut între octombrie și decembrie primul declin trimestrial al cifrei de afaceri din 2019 încoace, iar vânzările de iPhone-uri au scăzut și ele, mai ales din cauza climatului macroeconomic dificil și a problemelor din China. Apple are o capitalizare de piață de aproape 2.400 miliarde dolari.

Apple iPhoneFoto: V Yushynov | Dreamstime.com

Veniturile au scăzut cu 5%, spre 117,1 miliarde dolari, Profitul, deși a scăzut cu 13%, nu a fost mic deloc: 30 miliare dolari. iPhone a reprezentat 56% din cifra de afaceri, iar vânzările acestor telefoane au scăzut cu 8%.

Apple nu mai comunică cifre legate de volumele de vânzări, însă datele IDC indică faptul că au fost livrate 72 de milioane de iPhone-uri în ultimele luni din 2022, scădere de 15% față de 2021.

În afară de climatul economic dificil, factorii enumerați de Apple pentru a justifica declinul includ problemele de producție din China, dar și dolarul puternic ce a penalizat exporturile. Apple estimează o scădere a business-ului său și pentru primul trimestru din 2023.

Șeful Apple a spus că producția de iPhone, care scăzuse din cauza problemelor din China legate mai ales de Covid, a revenit acum la nivelul dorit de companie.

Veniturile au scăzut în toate regiunile geografice. Apple realizează 42% din cifra de afaceri în SUA, 23% în Europa și 20% în China.

Apple este singurul gigant tech ce nu a anunțat disponibilizări de mii de oameni, iar aici sunt câțiva…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns