Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat imediat după cutremurul din Turcia și Siria campanii umanitare false create cu scopul de a păcăli donatorii interesați să ajute victimele. Hackerii se folosesc de o organizație caritabilă fictivă din Ucraina pentru a atrage victimele.

HackeriFoto: Framestock Footages, Dreamstime.com

În campania depistată imediat după producerea seismului, escrocii pretindeau că sunt reprezentanți ai unei organizații caritabile ucrainene cu misiunea de a strânge bani pentru ajutorarea victimelor acestor tragedii. „Lansăm o campanie de sprijinire a oamenilor din Turcia și Siria care au fost grav afectați de cutremurul care i-a lăsat fără adăpost. Fundația Wladimir și-a asumat responsabilitatea de a oferi asistență la fața locului pentru a ajuta cât mai mulți oameni. Vă îndemnăm să donați pentru victime.”

Majoritatea mesajelor frauduloase provin de la adrese IP din Pakistan. Hackerii se folosesc de o organizație caritabilă fictivă din Ucraina pentru a atrage victimele. Domeniul care găzduiește pretinsa fundație a fost creat pe 3 octombrie 2022 și este deja depistat de către filtrele antispam și antifraudă Bitdefender. Această organizație falsă, fondată inițial pentru a oferi asistență victimelor războiului din Ucraina, pare să-și fi schimbat pentru moment misiunea și vizează donații destinate victimelor cutremurului devastator.

Portofelele de…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.