​Statul vrea să înființeze companii care să execute necondiționat serviciile necesare combaterii efectelor cauzate de situații extraordinare, precum pandemie, război ori criză energetică/alimentară, dar și să atragă banii din PNRR, potrivit unui proiect de OUG aflat miercuri pe agenda Guvernului.

Sedinta de GuvernFoto: AGERPRES

  • UPDATE (miercuri, 15 februarie) Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Adoptarea OUG a fost amânată pentru a optimiza cadrul normativ astfel âncât reglementarea acestui set de măsuri să corespundă cât mai bine scopului pentru care a fost întocmit actul normativ.

Nu toate ministerele pot înființa în prezent companii

În prezent nu există dispoziții legale care să permită tuturor ministerelor, atunci când împrejurările distincte o impun, să înființeze societăți, iar Guvernul vrea să schimbe această situație.

Mai exact, Executivul vrea să adopte miercuri un proiect de Ordonanță de urgență care să-i permită să înființeze societăți cu capital de stat în România și în străinătate, la propunerea ministerelor de resort.

Ministerele de resort vor putea participa la majorarea capitalului social al societăţilor, la care exercită, în numele statului, calitatea de acţionar.

Totodată, ministerele de resort vor putea prelua, pe bază de justificări fundamentate, în numele statului, active și active funcționale, definite conform art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.