​Date despre cele mai sofisticate utilaje industriale folosite în producția de semiconductori au ajuns în China, după ce un angajat al companiei ASML ar fi furat date legate de tehnologia acestei companii. Informațiile erau confidențiale și se refereau și la sistemele de litografie folosite de ASML.

Logo ASMLFoto: J P, Dreamstime.com

Compania olandeză ASML spune că a raportat incidentul autorităților din Olanda și SUA. Compania a menționat încălcarea unor regulamente de control a exporturilor, dar a spus că incidentul nu îi pune în pericol business-ul. Nu au fost furnizate date despre ce tip de informații au ajuns în China.

Tensiunile dintre SUA și China s-au accentuat în ultimele săptămâni, SUA a pus numeroase interdicții tehnologiei chineze, iar ASML este un pion esențial în lanțul de furnizori din industria semiconductorilor.

ASML Holding, o companie de care puțină lume a auzit, produce „tiparnițele” cu care companii precum TSMC, Samsung sau Intel produc microprocesoarele.

ASML are sediul în Olanda și a fost fondată în 1984 de gigantul Philips și de Advanced Semiconductor Materials International (ASMI). Compania a folosit în primii ani de existență tehnologii dezvoltate de companii partenere, însă în ultimul deceniu a crescut enorm, a investit în cercetare și a dezvoltat printre cele mai complexe utilaje create vreodată de om.

ASML a ajuns să fie, de departe, cel mai important furnizor de utilaje pentru…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns