Grupul de social media TikTok intenţionează să deschidă încă două centre de date în Europa, a anunţat vineri Rich Waterworth, directorul general TikTok pentru operaţiunile europene, relatează Reuters și Agerpres.

Sediul ByteDance, compania-mama a TikTok, din BeijingFoto: Zhou Min / Associated Press / Profimedia Images

TikTok încearcă să asigure guvernele şi autorităţile de reglementare că datele personale ale utilizatorilor nu pot fi accesate şi conţinutul nu poate fi manipulat de Partidul Comunist din China sau de alte entităţi aflate sub influenţa Beijingului.

TikTok, deţinută de conglomeratul tehnologic chinez ByteDance, vrea să-şi extindă facilităţile pentru stocarea datelor din Europa, a scris Waterworth într-o postare pe blog.

„Suntem în stadii avansate cu finalizarea planului de a avea un al doilea centru de date în Irlanda, cu furnizori terţi de servicii, pe lângă centrul anunţat anul trecut. De asemenea, discutăm înfiinţarea unui al treilea centru de date în Europa pentru a completa planificatele noastre operaţiuni din Irlanda. Datele utilizatorilor europeni ai TikTok vor începe migrarea anul acesta, procesul va continua în 2024”, a spus Waterworth.

Câți utilizatori are TikTok în Uniunea Europeană

Vineri, compania a raportat o medie de 125 de milioane de utilizatori activi lunar în UE, între august 2022 şi ianuarie 2023, pentru a îndeplini cerinţele din Legea privind serviciile digitale (DSA),…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.