Supermarketurile Lidl din toată ţara au fost amendate cu peste 7 milioane de lei de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), pentru vânzare de fructe şi legume cu mucegai, produse alimentare expirate sau cu ambalajul deteriorat, vitrine şi rafturi pline de mizerie şi resturi, dar au fost constatate şi nereguli privind etichetarea sau neconcordanţa preţului de la raft cu cel de la casa de marcat. În cazul a 38 de magazine s-a decis oprirea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor.

magazin Lidl BucurestiFoto: Vlad Ispas / Alamy / Alamy / Profimedia

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat, vineri, că, de la începutul anului, a făcut – în cadrul unei tematici de control care prevede supravegherea modului în care marile lanţuri de retail, care activează în România, respectă legislaţia în domeniu – 307 acţiuni de verificare a supermarketurilor Lidl, la nivel naţional, potrivit News.ro.

Zeci de magazine Lidl, închise temporar

În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au dat 481 de amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 7,3 milioane de lei, 133 de avertismente.

Totodată, ei au decis oprirea definitivă de la comercializare a unor produse neconforme în valoare de peste 125.000 de lei, oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, în cazul a 38 de unităţi situate în judeţele: Arad, Prahova,…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.