Ministerul de Finanţe trebuie să clarifice dacă OMV Petrom va plăti sau nu taxa de solidaritate impusă prin ordonanță de urgență, a declarat joi președintele Klaus Iohannis, spunând că Ministerul Finanțelor este iniţiatorul actului normativ, asupra căruia Ministerul Energiei nu a fost informat. Amintim că OMV Petrom a anunţat la începutul anului că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, iar PNL acuză PSD de modul în care a fost transpus regulamentul european care impune limitele pentru care OMV plăteşte sau nu taxa de solidaritate.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

  • „Dacă va plăti sau nu, o să vă spună cu siguranţă cei care au făcut normativul, adică Ministerul Finanţelor.
  • Am fost puţin surprins când m-am informat după aprobare cum s-a discutat această chestiune şi am aflat că, de exemplu, Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuţie.
  • Chestiunea s-a discutat la nivel de Finanţe, ceea ce este în principiu în regulă, pentru că vorbim de o taxă sau de un impozit. Dar am fost informat că se lucrează la acest act.
  • Solicitarea mea a fost una singură: ca acest act să fie legal şi clar, adică să nu încalce nicio directivă şi nicio lege în vigoare în România şi să fie atât de clar încât să nu apară discuţii dacă este sau nu este. Rezultatul îl vedem cu toţii la televizor: toată ziua, bună ziua se discută dacă este sau nu este. Cred că cei…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns