Alphabet Inc, compania mamă a Google, a declarat luni că va lansa un serviciu de chatbot și mai multă inteligență artificială pentru motorul său de căutare, precum și pentru dezvoltatori, o replică la Microsoft Corp în rivalitatea lor pentru dezvoltarea AI, potrivit Reuters.

Sediul din New York al Alphabet, compania-mama a GoogleFoto: John Nacion-Star Max-IPx / Associated Press / Profimedia

Vestea vine după ce publicul a îmbrățișat rapid ChatGPT, un chatbot concurent de la OpenAI, susținut de Microsoft, care produce proză asemănătoare cu cea umană la comandă și despre care unii se așteaptă să perturbe modul în care consumatorii caută informații online, un element cheie pentru afacerea Google.

Într-o postare pe blog, directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, a declarat că firma sa deschide un serviciu de inteligență artificială conversațională numit Bard pentru a testa utilizatorii pentru feedback, urmat de o lansare publică în următoarele săptămâni.

De asemenea, el a spus că Google intenționează să adauge funcții de inteligență artificială la motorul său de căutare care să sintetizeze materiale pentru interogări complexe, cum ar fi dacă este mai ușor să înveți chitara sau pianul.

Pichai a spus despre chatbot: „Bard încearcă să combine amploarea cunoștințelor lumii cu puterea, inteligența și creativitatea AI-ului nostru”.

La rândul său, Microsoft organizează marți o ședință de…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.