Un proces menit să stabilească dacă Elon Musk ar trebui să fie tras la răspundere pentru că a scris pe Twitter în 2018 că va retrageTesla Inc. de pe Bursă s-a apropiat vineri de final, un avocat al acționarilor nemulțumiți spunând că miliardarul nu este mai presus de lege, iar avocatul lui Musk spunând că clientul său nu este un „monstru care scrie pe Twitter”, potrivit Reuters.

Elon MuskFoto: Carina Johansen / AFP / Profimedia

„Elon Musk, (pe atunci) CEO al Tesla, a mințit, iar minciunile sale i-au făcut pe oameni să piardă milioane de dolari”, a criticat Nicholas Porritt, avocatul reclamanților, investitori reuniți într-o acțiune colectivă.

Pe 10 august 2018, aceștia au depus o plângere împotriva liderului de afaceri, pentru că ar fi „manipulat artificial prețul acțiunilor Tesla pentru a ruina complet investitorii” care mizau pe scăderea prețului.

Procesul pentru fraudă a început marți la San Francisco cu selectarea unui juriu format din nouă persoane și se așteaptă să dureze trei săptămâni. Elon Musk se află pe lista de martori.

El crease agitație pe 7 august 2018, spunând că vrea să scoată grupul de pe bursă, când acțiunile au ajuns la 420 de dolari.

Acționarii l-au acuzat, de asemenea, pe Musk că a mințit atunci când a scris pe Twitter, mai târziu în aceeași zi, că „sprijinul investitorilor este confirmat”.

În timp ce Musk privea într-o sală de judecată federală din San…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.