​În localitatea Ghioroc din județul Arad ar putea să fie construită o fabrică de tractoare, după investiții de 400 milioane euro, spune primarul localității. Investiţia a fost anunţată iniţial în primăvara anului 2022, de către reprezentanţii unei companii austriece, care spuneau că primul tractor va ieşi de pe linia de fabricaţie în octombrie 2023, însă lucrările la halele de asamblare ar urma să înceapă abia în acest an, scrie Agerpres.

Utilaje Syn Trac la GhiorocFoto: Agerpres

Comuna Ghioroc are 3.800 de locuitori și se găsește la 23 km de Arad.

Primarul comunei spune că documentaţiile în vederea emiterii autorizaţiei de construire sunt în lucru. La fabrică ar putea ajunge să lucreze 600 de oameni.

„Compania Syn Trac a reuşit între timp să înfiinţeze firma din România şi ne-a transmis că lucrează în prezent la documentaţiile care vor fi depuse la noi pentru a putea emite autorizaţia de construire. Iniţial se spera că lucrările efective vor începe în această primăvară, dar mai este necesar timp pentru finalizarea tuturor documentaţiilor. Sperăm ca anul acesta să înceapă lucrările, aşa cum au promis investitorii, pentru că această investiţie ar aduce dezvoltare nu doar comunei noastre, ci şi judeţului”, a declarat marţi, citat de Agerpres, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.

Primarul a spus că fabrica va funcţiona într-un parc industrial care este în curs de dezvoltare în…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.